Laden Cursussen

« Alle Evenementen

  • Dit cursus is voorbij.

Verbindende communicatie

donderdag 4 april @ 19:00 - 22:00

Communiceren vanuit je hart. Wat kan ik doen om het voor ons beiden leuker te maken?

Wil je ook leren om helder te communiceren? Om meer gemak te ervaren in de omgang met mensen om je heen en de relaties met hen te verdiepen?

Verbindend oftewel geweldloos communiceren gaat over het bewustzijn van ons gevoel, hoe we naar onszelf en anderen kijken en hoe we vervolgens handelen. Het biedt handvatten voor een manier van communiceren die helder is, duidelijk en oprecht met empathie voor jezelf en de ander. Vanuit het hart en niet via het hoofd, zoals we zo vaak doen. Ook stelt het je in staat om respectvol en eerlijk om te gaan met iemand anders. Verbindend communiceren zorgt voor meer duidelijkheid en minder stress, frustratie en onmacht.

De manier waarop wij communiceren, is volgens de Amerikaanse klinisch psycholoog Marshall B. Rosenberg (1934-2015) vaak onbedoeld gewelddadiger dan we beseffen doordat uitdrukkingen die we gebruiken vaak onnodig beschuldigend zijn. Daardoor begrijpen we elkaar niet altijd even goed of blijven meningsverschillen lang in stand. Dat is toch zonde?

Verbindend communiceren kan daarin verandering brengen. Het vraagt lef, eerlijkheid en oprechtheid om naar jezelf te kijken.

Tijdens deze cursus wordt het model dat door Rosenberg is ontwikkeld, besproken. De vier onderdelen: waarnemen, gevoelens, behoeften en verzoeken komen uitgebreid aan bod.

We gaan vooral praktisch aan de slag met dit model. Vanuit jouw voorbeelden uit jouw leven. Spelenderwijs, alleen, in groepjes en met verschillende werkvormen.

Laat je verrassen door de kracht van Verbindende Communicatie.

Deze training zal worden gegeven op 8 donderdagavonden: 4, 11, 18, 25 april, 2, 9, 16 & 23 mei van 19.00-22.00 uur

Gegevens

Datum:
donderdag 4 april
Tijd:
19:00 - 22:00
Cursus Categorie:

Locatie

SWO Drimmelen
Het Vierendeel 6, eerste verdieping
Made, 4921LC Nederland
+ Google Maps
Website:
swodrimmelen.nl

Gegevens

Datum:
donderdag 4 april
Tijd:
19:00 - 22:00
Cursus Categorie:

Locatie

SWO Drimmelen
Het Vierendeel 6, eerste verdieping
Made, 4921LC Nederland
+ Google Maps
Website:
swodrimmelen.nl