Laden Cursussen

« Alle Evenementen

  • Dit cursus is voorbij.

Workshop ‘Creatief Schrijven’

donderdag 11 april 2019 @ 20:00 - 22:00

Het schrijven van teksten is hartstikke belangrijk als je vrijwilliger bent binnen een club, vereniging, stichting of waar dan ook. Je moet nu eenmaal van je laten horen om aandacht te genereren, nieuwe functies ingevuld te krijgen of extra leden aan je te binden. Gebleken is dat velen hier best mee worstelen, want wat is de juiste opbouw van zo’n tekst, waar moet ik taal technisch op letten en hoe houd ik de aandacht van de lezer vast?   

Donderdag 11 april om 20.00 uur Bibliotheek Theek 5 – Kerkstraat 10A, Made

Tijdens de workshop ‘Creatief Schrijven’ reik ik je handvatten aan hoe je kort en kernachtig maar wel enthousiast en levendig zulke tekstjes kunt schrijven. Dat gaan we natuurlijk niet op een schoolse manier doen. Ik ga je niet lastigvallen met d’s dan wel t’s of een dictee boordevol moeilijke woorden afnemen; daar hebben we spelling- en grammaticacontrole voor. Wat ik vooral wil, is jullie het plezier van schrijven bijbrengen. Want naast de zichtbare meerwaarde voor een vereniging is het simpelweg ook gewoon hartstikke leuk.

Je moet als vereniging zichtbaar zijn. Dat kan op verschillende manieren. Ongetwijfeld weten de lokale media jullie goed te vinden als er weer een spannende derby op het programma staat of een bijzonder evenement het daglicht ziet. Maar je kunt ook zelf het initiatief nemen. Veelal nog gratis ook, aangezien je als vereniging geen winstoogmerk nastreeft.

En wat te denken van de kracht van social media. Het is niet alleen vaak een heel laagdrempelige kennismaking maar draagt er vervolgens ook toe bij dat leden zich meer betrokken en verbonden bij de club voelen. Aangezien jouw doelgroep op Facebook, Twitter en Instagram zit, kun je als vereniging deze kanalen simpelweg niet meer negeren.

Heb jij zin in een nieuwe uitdaging, wil je wat meer weten over nut en noodzaak en misschien zelfs wel aangestoken worden door het schrijfvirus? Schrijf je dan snel in voor de workshop ‘Creatief Schrijven’!

Wiljan Broeders

Gegevens

Datum:
donderdag 11 april 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Cursus Categorie:

Organisator

Wiljan Broeders

Locatie

Bibliotheek Made
Kerkstraat 10 a
Made, 4921 BB
+ Google Maps
Telefoon:
085-7441052

Gegevens

Datum:
donderdag 11 april 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Cursus Categorie:

Organisator

Wiljan Broeders

Locatie

Bibliotheek Made
Kerkstraat 10 a
Made, 4921 BB
+ Google Maps
Telefoon:
085-7441052